Rita Pierson en haar ‘voor ieder kind een kampioen’ Ted Talk

Vorige week zag ik de inspirerende TED Talk van Rita Pierson, een gepassioneerde Amerikaanse leerkracht met veertig jaar ervaring. In slechts acht minuten zette ze een verhaal neer dat staat als een huis. Ik kreeg bijna zin om zelf leerkracht te worden. Ze vertelde over het belang van goede relaties tussen kinderen en leerkrachten. En hoe ze hielp het zelfvertrouwen van kinderen te ontwikkelen. De essentie van haar lezing is samengevat in deze quote:

“Every child deserves a champion — an adult who will never give up on them, who understands the power of connection, and insists that they become the best that they can possibly be.”

Ook vertelt ze over haar moeder, die ook onderwijzeres was en altijd crackers en pindakaas in haar bureaulade had liggen voor de kinderen die zonder ontbijt naar school waren gekomen. Het was haar gewoonte om zoveel mogelijk van de kinderen te weten te komen zodat ze zich beter kon inleven en de kinderen zo beter kon begeleiden.Toen haar moeder twee jaar geleden stierf was het druk op de begrafenis, er waren veel oud-leerlingen. Ze vertelden Rita dat haar moeder indruk had gemaakt omdat ze zo betrokken was bij hun welzijn en het beste in ze naar boven wilde halen…

Toen ik vanmorgen op de website van TED de link van de lezing wilde kopiëren, zag ik tot mijn schrik dat Rita Pierson nog geen twee weken zelf is overleden, op 61-jarige leeftijd. Het is vast heel druk geweest op haar begrafenis…

Filed under Uncategorized

Ik lees graag over het ontwikkelen van zelfvertrouwen en daar blog ik over. Ik vind het een geweldig onderwerp en wil er zoveel mogelijk vanaf weten. Ik werk als freelancer (communicatie en PR), ben getrouwd met Robert en we hebben 2 kinderen. Ik hou verder van biografieën, van waar gebeurde films waar ook nog wat te lachen valt (Intouchables, The King's Speech, Papillon), van skiën en reizen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *