Inspiratie en zelfvertrouwen

Op Instagram post ik regelmatig korte oefeningen, een mooi citaat, of iets dat te maken heeft met zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling. Gewoon ter inspiratie. Ik vind zelfvertrouwen een belangrijk onderwerp en wil het graag onder de aandacht brengen. Omdat niet iedereen op Instagram zit, plaats ik sommige posts op deze pagina. Maar volgen op insta kan natuurlijk ook, hier is de link naar mijn account: Bloeien met zelfvertrouwen. De oefeningen zijn vooral bedoeld om meer zelfkennis op te doen. Meer zelfkennis is altijd goed. Je zou zelfs kunnen zeggen dat meer zelfkennis gelijk staat aan meer zelfvertrouwen. Een soort natuurlijk zelfvertrouwen.

 

 

Een mooi gedachte-experiment deze vraag. Stap in je eigen schoenen als een zelfverzekerd en daadkrachtig iemand. Welke mogelijkheden of oplossingen heb je dan? Succes!

oefening compliment krijgen

 

Een complimentje krijgen is soms ongemakkelijk en soms juist fijn. Hier wat tips. Wat doe jij als je een mooi compliment krijgt?

Een oefening om vanavond je dag mee af te sluiten. Wat zijn eigenlijk de voordelen van reflectie? Ik noem er een paar:

  • reflectie zorgt voor meer zelfinzicht, meer zelfvertrouwen en zelfwaardering.
  • Je begrijpt ervaringen beter en je kunt deze opgedane kennis makkelijker toepassen in de toekomst. Je leert daardoor sneller.

Nadelen zijn er ook:

  • Het kost wat tijd
  • Soms moet je even uit je comfortzone omdat je jezelf een spiegel voorhoudt. Bijvoorbeeld bij de vraag: waar heb ik vandaag spijt van? Een goede vervolgvraag is dan: hoe ga ik dat een volgende keer anders doen?

Het mooie is dat uit je comfortzone gaan, óók voor meer zelfvertrouwen zorgt. Succes!

 

Leef jij het leven zoals je het had voorgesteld? Volg jij je hart? Dit citaat is trouwens als zo’n 175 jaar oud!

 

Onze emoties herkennen en begrijpen zorgt voor meer zelfkennis en zelfvertrouwen. Vandaag nr. 3 van de 16 emoties die Karla McLaren beschrijft in het boek ‘The Art of Empathy’. Schaamte helpt ons in het sociale verkeer maar kan averechts werken als we erg kritisch naar onszelf zijn en we ons daardoor vaker schamen. De oplossing is meer zelfcompassie.

Amy Purdy hardlopen

 

Vorige week gaf Amy Purdy op insta een mooie schrijftip. Die had ze ontdekt toen ze een Ted talk aan het voorbereiden was. Ik werd nieuwsgierig naar haar talk, en wow wat een sterke, inspirerende vrouw is Amy Purdy.

 

Van onze emoties kunnen we een hoop leren. Zelfs van piekeren en je zorgen maken. Als je een momentje neemt om erbij stil te staan en jezelf de juiste vraag stelt, helpt het je om de controle terug te krijgen en je weer zelfverzekerd te voelen. Die juiste vragen zijn: Wat was de aanleiding voor dit gevoel? en Wat moet er nu eerst gebeuren? Bron: ‘The Art of Empathy’ van Karla McLaren. 

quote Thomas Edison

 

Je hebt meer invloed dan je denkt. 

Pin It on Pinterest