Zelfvertrouwen maakt het leven mooier

Als tiener nam ik me voor om in mijn leven alles te doen wat me leuk en gaaf leek. Ik wilde me vooral niet laten weerhouden door angst of onzekerheid. Op mijn lijstje stonden: een poosje in het buitenland werken, een wereldreis maken en voor mezelf beginnen.

De eerste twee waren relatief makkelijk, de derde niet. Ik merkte dat ik niet stevig genoeg in mijn schoenen stond en mijn interne criticaster draaide in die tijd overuren. Maar het bracht me wel bij een belangrijk en boeiend onderwerp: zelfvertrouwen.

Cruijffie!

Ik had net het kinderboek Cruijffie! geschreven over de legendarische Johan Cruijff. En dus popte er een nieuw idee voor een boek op: ik zou me flink verdiepen in het onderwerp zelfvertrouwen en er, al schrijvende, zelf ook veel van opsteken. Heerlijk leek me dat. Nooit meer onzeker, nooit meer twijfelen en draaikonten. Ik trok er een jaar voor uit. Ik wilde weten wat de oorzaken zijn van weinig zelfvertrouwen, ik wilde zo veel mogelijk oefeningen uitproberen en ik wilde weten hoe je meer zelfvertrouwen kunt ontwikkelen. Als je wilt weten welke oefeningen ik het beste vond, klik dan hier voor mijn e-book. 

Expeditie zelfvertrouwen 

Het duurde alleen veel langer, want de kunst van nee zeggen moest ik nog leren. En het is best een complex onderwerp. In plaats van een inspirerend boek schreef ik een manuscript met veel theorie en veel lijstjes. Een soort scriptie dus. Het goede nieuws is dat ik nu veel steviger in mijn schoenen sta. En ik heb een berg kennis opgedaan over zelfvertrouwen. Die deel ik graag met je. Ik merkte dat een beetje meer kennis al helpt bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen. Dat het geen eng onderwerp is, maar juist boeiend. En dat meer kennis in onze samenleving over zelfvertrouwen de wereld, het leven, mooier maken.

Coaching

Coaching sluit naadloos aan bij het onderwerp zelfvertrouwen. Ik deed mijn eerste ervaring op bij de stichting Rotterdamse Douwers en koos daarna voor een opleiding bij de Associatie voor Coaching. Ik schreef er een blog over. Wil je meer weten over coaching, klik dan hier. Mijn praktijk zit in het centrum van Rotterdam. 

Ook bloeien?

Naast coaching geef workshops en presentaties over het ontwikkelen van zelfvertrouwen. En ik blog wekelijks over zelfvertrouwen, met minder theorie en minder lijstjes dan in mijn manuscript. Wil je elke week een nieuw blog ontvangen? schrijf je hier in.

Contact

Heb je een vraag over zelfvertrouwen? Of zoek je een goede coach? Wil je meer weten over een workshop zelfvertrouwen (voor jezelf, voor leerlingen, studenten of voor collega’s)?

Bel, sms of app: 06-4302 7885. Of mail naar info@belindanoorland.nl

Ik hoor graag van je!

 

Pin It on Pinterest